L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va dir ahir que tant les víctimes com tota la ciutadania tenen dret a «saber-ho tot» sobre el 17-A. «Sempre s'ha de ser al màxim de transparent i més en uns fets tan greus. Quan sorgeixen informacions que no s'acaba de saber quin és el seu abast, a les víctimes els genera més neguit», va dir Colau en una entrevista a Rac1.

En aquest sentit, va assegurar que els afectats volen «saber exactament com va anar tot» per determinar si alguna cosa s'hauria pogut fer millor. «No estem d'acord en alimentar cap teoria de la conspiració, però no sobra cap comissió d'investigació», va afegir.

D'altra banda, l'alcaldessa considera que els mesos posteriors a l'atemptat no hi va haver una resposta «acurada» cap a les persones afectades, cosa que ha fet veure a les institucions que s'ha de revisar el protocol d'atenció a les víctimes.

Colau es va mostrar partidària d'una comissió al Congrés els Diputats en què es comparteixin tots els detalls de la investigació.

Respecte l'acte convocat per l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) després de l'homenatge institucional pel segon aniversari de l'atemptat, Colau va voler defugir polèmiques. «Tenen dret a convocar els actes que considerin pertinents», va dir Colau sobre l'acte en què hi ha participat el PP, Cs i Vox. No obstant això, va remarcar que les víctimes han de ser les «úniques protagonistes» el dia en què es compleixen dos anys de l'atemptat, i que «no és un dia per interpretacions polítiques i altres consideracions».

Els CDR també van organitzar ahir una manifestació davant de la Sagrada Família on van reclamar explicacions sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils.

Els assistents a la protesta van romandre en silenci mostrant pancartes i banderes de diferents països, tapant-se la cara amb màscares blanques en les quals hi tenien pintat un interrogant negre.

Els CDR van preguntar a través de Twitter: «Per què no s'investiguen les relacions dels terroristes amb els poders de l'estat?» i per què els partits polítics han impedit que es creïn comissions d'investigació sobre els fets.