El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va acusar divendres al seu homòleg nord-americà de «perseguir i bloquejar» a la nació sud-americana de la mateixa manera que va fer »Hitler amb el poble jueu».

«Ens estan fent el que els nazis van fer als pobles d'Europa als anys 40, el que els nazis van fer al poble jueu. Així ho denuncio: Donald Trump li fa a Veneçuela el que Hitler li va fer al poble jueu: perseguir-lo, acabar-lo , bloquejar-lo», va assenyalar el mandatari a la cadena estatal veneçolana de televisió.

Així mateix, Nicolás Maduro va insistir que «Veneçuela ha construït forces de reacció per fer front al bloqueig i a l'agressió imperialista».

«Sí, l'imperialisme ens agredeix, criminal i brutalment, tots els dies, persegueix les nostres importacions, els nostres comptes bancaris, però faci el que faci l'imperialisme no ha pogut ni podrà amb Veneçuela, amb la terra de Bolívar ni amb nosaltres. Facin el que facin no podran amb Veneçuela! », va afegir el mandatari veneçolà.

Aquesta resposta ve provocada per una decisió de Trump, que va signar a principi del mes d'agost un decret per bloquejar la propietat del Govern de Veneçuela a Estats Units.