La Crida Nacional per la República, impulsada per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exlíder de l'ANC pres Jordi Sànchez, es reactivarà el dimarts 17 de setembre amb la celebració d'una assemblea per constituir les sectorials ideològiques del moviment polític, el mateix mes en què està previst que es porti a terme la reordenació de l'espai de Junts per Catalunya.

Fonts de la Crida consultades per Europa Press van explicar que el moviment, que es va fundar el 27 de gener d'aquest any, segueix així l'activitat després que a finals de juliol ja convoqués les seves bases per plantejar propostes que guiessin «en el camí cap a la independència i a la construcció de la república».

Aquesta reunió del moviment polític, que formalment és una associació però que també està registrat com a partit, té lloc el mateix mes en què s'ha de fer la reordenació de l'espai de JxCat, del qual formen part la mateixa Crida i el PDeCAT.

En la reunió del 17 de setembre, segons les citades fonts, es crearan tres grans sectorials ideològiques -esquerres, socialdemòcrata i liberal-, i la reunió probablement se celebrarà al centre cívic de les Cotxeres de Sants, malgrat que encara no està tancat.

Després d'aquesta trobada, la Crida també té en el calendari la creació del consell de representants a finals de novembre, format per 204 persones i les funcions de les quals són assimilables a les d'un parlament per deliberar les qüestions del moviment.