Un informe de l'FBI del Govern Kennedy que vinculava Pau Casals amb el comunisme, el Llibre dels vuit senyals (segle XIV) o l'existència de les «cintes grogues» com a símbol austriacista al segle XVIII són alguns dels aspectes inèdits recollits en un llibre sobre els símbols del catalanisme escrit per l'historiador Daniel Venteo.

Un dels elements inèdits inclosos és aquest informe de l'FBI sobre la figura del músic català, amb motiu del seu recital davant el president John F. Kennedy a la Casa Blanca el 1961. «En diversos fragments del memoràndum, els investigadors aporten el testimoni d'informants anònims que vinculaven indirectament Casals amb organitzacions comunistes durant les dècades del 1940 i 1950».

Després del concert a la Casa Blanca, Casals va escriure diverses missives d'agraïment a Kennedy, conservades als arxius presidencials: «La meva visita i la meva conversa amb vostè han enfortit i han confirmat la meva fe i les meves esperances en els nostres ideals de Pau i Llibertat. Gràcies, senyor President», escrivia Casals a Kennedy el 17 de novembre del 1961.