El vicesecretari Territorial del Partit Popular, Antonio González Terol, va retreure ahir al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no hagués «consensuat amb el principal partit de l'oposició, ni la resta d'administracions implicades» la decisió d'obrir el port d'Algesires a l'Open Arms.

«La política d'immigració no es pot despatxar amb un tuit des de Doñana. El president del govern ha de donar explicacions davant els mitjans de comunicació. Per què abans no es podia rebre l'Open Arms i ara sí?», va dir el representant popular. Al seu parer, la decisió havia de tenir en compte la Junta d'Andalusia i l'ajuntament d'Algesires.

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, va dir que Sánchez ha «tornat a menysprear» Andalusia oferint el port d'Algesires «sense dirigir-se al govern autonòmic». «Andalusia és terra solidària i d'acollida, i a més, té dignitat», va afegir Moreno a través d'una piulada.

L'alcalde d'Algesires, el popular José Ignacio Landaluce, també va criticar les formes de Sánchez. «En aquestes situacions és tan important actuar amb el cap com amb el cor. És cert que ens trobem davant una greu crisi humanitària, però Algesires no pot convertir-se en un lloc predilecte del govern del senyor Sánchez per dur a terme aquest tipus d'operacions, quan existeixen altres alternatives al Mediterrani», va dir Landaluce.

Per la seva banda, l'alcalde popular de Màlaga va oferir la ciutat per acollir les persones que «corresponguin» a Espanya.