El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, compareixerà demà a les 10 del matí al Parlament de Catalunya per explicar la retallada pressupostària de l'administració catalana.

Segons va informar ahir la Cambra en un comunicat, Aragonès compareixerà davant la Comissió d'Economia i Hisenda amb una intervenció inicial d'una hora com a màxim. Seguidament, podran interpel·lar-lo els grups i, aleshores, el vicepresident tindrà una altra mitja hora de rèplica.

A partir de llavors, la presidenta de la Comissió, Teresa Pallarès (JxCat), decidirà si obre un altre torn per als grups perquè puguin formular preguntes o demanar aclariments sobre tot el que s'hagi abordat fins aquell moment en la sessió informativa.

Com va avançar Europa Press, Pallarès va enviar la convocatòria d'aquesta comissió dimarts passat, 13 d'agost -després que transcendís la retallada pressupostària-, i ahir la Cambra va fer oficial la data i l'hora en la qual se celebrarà.

La compareixença d'Aragonès es farà a petició dels comuns i de la CUP, i el mateix vicepresident, fa uns dies, ja va explicar en una anotació a Twitter que estava disposat a acudir a la Cambra per donar les explicacions oportunes.

Malgrat que la retallada pressupostària és de la Generalitat i afecta els seus comptes, el vicepresident va argumentar a través d'aquesta xarxa social hi parlarà de les conseqüències de «l'asfíxia econòmica del Govern espanyol contra Catalunya».

Empreses participades

El dijous 8 d'agost el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar que la conselleria d'Economia ordenava una retallada d'aproximadament un 6% de les empreses participades pel Govern, com per exemple la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

La decisió del departament que lidera Aragonès, no obstant això, no afecta qüestions com els serveis essencials, el pagament de nòmines i les subvencions i inversions ja compromeses pel Govern.