L'ambaixador de l'Afganistan a Espanya va ser víctima diumenge a la nit d'un atracament amb violència a Barcelona, on un grup de joves van envoltar-lo i van tirar-lo a terra per robar-li el rellotge.

Els fets van passar cap a 3/4 de 10 del vespre a la Via Laietana, a prop de la cèntrica estació de metro de Sant Jaume, a Ciutat Vella, quan cinc joves van assaltar el diplomàtic per robar-li el rellotge de luxe que portava, segons van explicar a Efe fonts coneixedores dels fets.

La víctima va caure a terra i va resultar amb algunes rascades, segons va explicar a Efe un portaveu dels Mossos d'Esquadra, que treballen ara per intentar identificar els autors del robatori.

Es tracta del segon robatori violent que pateix en els últims mesos a Barcelona un alt càrrec estranger.

El mes de juny passat, la vicepresidenta de la Comissió Presidencial de Cultura per a Àsia de Corea del Sud va morir a la capital catalana com a conseqüència de les greus ferides que va patir després de ser víctima d'un intent de robatori de la bossa pel mètode de l'estrebada.

Els Mossos d'Esquadra també van informar que ahir a la nit una turista d'edat avançada va ser ferida a Ciutat Vella quan un lladre va robar-li la cadena d'una estrebada i va tirar-la a terra.

Segons la Cadena Ser, la víctima tenia 91 anys i va haver de ser atesa pels serveis mèdics, que van haver de fer-li punts de sutura al cap i en una mà.

Robatoris

Aquest cap de setmana hi ha hagut dos robatoris a Barcelona amb la tècnica del mata lleó, que consisteix en el fet que una persona s'acosta a la víctima per darrere, li passa el braç pel coll pressionant l'artèria caròtide per deixar-la indefensa, i una altra persona li sostreu les pertinences.

Diumenge a les 10 de la nit hi va haver un robatori de diners amb aquesta tècnica entre el carrer d'Avinyó i el carrer Ample de Ciutat Vella. Per altra banda, divendres a la matinada al carrer de Tamarit va haver-hi un robatori semblant. La víctima d'aquest cas va presentar denúncia. No hi va haver detencions per aquests dos robatoris. Els autors del cas de diumenge van ser dos joves que simulaven repartir fulletons. En el cas del divendres la víctima va ser una dona que va perdre el coneixement i li van sostreure la bossa amb la documentació, diners i el telèfon mòbil.