El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, va demanar ahir la dimissió de la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, pel tracte ofert als afectats per l'incendi a les comarques de Ribera d'Ebre (Tarragona) i Ponent (Lleida), i va afegir-se «a les reivindicacions d'Asaja [patronal agrària]i els alcaldes dels municipis afectats».

Fernández va exigir ajudes directes per als afectats en una visita a la Seu d'Urgell (Lleida) i va censurar que estan rebent de Jordà «la pitjor de les indiferències», va informar ahir el PP en un comunicat.

«És inacceptable que la consellera Jordà tingui temps per fer-se fotos, suposadament còmiques, faltant al respecte i insultant més de la meitat de la societat catalana, dient 'fuck Spain', i en canvi no tingui temps de rebre els afectats pels incendis», va dir.

Govern irresponsable

Preguntat pel nou curs polític, Fernández va valorar que és «imprevisible pel fet que som davant d'un govern irresponsable i per tant no sabem si tindrem eleccions o no».

Fernández va afirmar que esperen que el president de la Generalitat, Quim Torra, «dimiteixi, convoqui eleccions i torni la normalitat» a Catalunya.

«A qualsevol país europeu normal, un govern que no tingués pressupost ni majoria sòlida ja s'hauria dissolt i hauria convocat eleccions», va subratllar el president del PP català.

D'altra banda, sobre la compareixença del vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, prevista per a avui (vegeu la pàgina 20 d'aquesta edició) va valorar que «mentre comunitats autònomes com Andalusia o Madrid estan anunciant reduccions d'impostos, aquí en canvi cada vegada s'incrementen més i les polítiques socials cada vegada menys».