La reunió de mediació d'ahir entre el personal de terra d'Iberia i els representants de l'empresa a la seu de Treball va acabar sense acord i, per tant, es mantenen les jornades de vaga per a aquest cap de setmana, 24 i 25 d'agost, i per al 30 i 31 d'agost.

El portaveu d'UGT al comitè d'empresa d'Iberia, Omar Minguillón, va lamentar la posició «no dialogant i severa» de l'empresa i va denunciar que l'aeroport de Barcelona «està abandonat per la companyia». El comitè assegura que Iberia al·lega que les seves demandes no es poden negociar a Barcelona, sinó que «s'han de complir a la centralitat de l'Estat». «L'aeroport necessita els treballadors a Barcelona i amb dades aquí, no a Madrid discutint amb la resta de l'Estat», va apuntar Minguillón. El departament de Treball ha convocat una nova mediació per al dijous.

Les demandes del comitè són la falta de personal, la manca d'estabilitat de la plantilla, l'excés de càrrega de feina, l'abús de les hores extraordinàries d'obligat compliment i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral. El personal de terra s'encarrega de la gestió dels equipatges de fins a 27 companyies al Prat. Els treballadors ja van fer una aturada dels dies 27 i 28 de juliol.

Perquè demà hi hagi un acord, el comitè considera que Iberia hauria de portar «números i dates» de transformacions de contractes a Barcelona, que és «on es necessita la feina». «Si després porten les de Bilbao o Madrid, molt bé», va assenyalar Minguillón.

El comitè de vaga va anunciar que convocarà assemblees avui i divendres per als diferents torns de treball per insistir a la plantilla de la importància de respectar els serveis mínims.