Rússia va condemnar la prova d'un míssil de creuer realitzada pels Estats Units menys de tres setmanes després que expirés el tractat d'eliminació de míssils de curt i mig abast (INF). El president rus, Vladímir Putin, va assenyalar que «aquests assaigs demostren una vegada més que des d'un principi els nord-americans van buscar la suspensió de l'INF».

Dmitri Peskov, portaveu del Kremlin, va explicar que l'assaig va coincidir amb la reunió que van mantenir dilluns a París Putin i el president francès, Emmanuel Macron. «Això confirma una vegada més que no va ser Rússia, sinó precisament els EUA qui va portar amb les seves accions a la fi de l'INF», el primer tractat de desarmament de la guerra freda, va destacar Peskov.

Per la seva banda, el viceministre d'Exteriors, Serguei Riabkov, va expressar la seva «alarma» per les intencions de Washington d'«ampliar el potencial desestabilitzador» a l'esfera dels míssils d'abast mitjà, que fins fa poc estaven «fermament» regulats. Riabkov també va mostrar seriosos dubtes respecte que els EUA hagin pogut preparar l'assaig amb el míssil en un «termini de temps tan curt».

Segons la seva opinió, això demostraria que la Casa Blanca va preparar durant «molt temps» la seva renúncia al tractat, no només des del punt de vista propagandístic, sinó també «militar» i «tècnic». Riabkov també va recordar que Putin va insistir a París que Rússia seguirà respectant la moratòria sobre el desplegament de míssils de curt i mig abast.