La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, creu que ja s'hauria d'haver intentat un govern de concentració després de les eleccions del 21-D.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, i preguntada pel govern de concentració proposat pel vicepresident Aragonès, Borràs va assenyalar ahir que ja es va tard i que «naturalment» en les darreres eleccions al Parlament ja s'hauria hagut de pensar en un govern de concentració. «Si ara ho veiem davant les sentències, doncs bé, intentem convertir una situació d'injustícia com una oportunitat per fer-nos més forts», va apuntar.

D'altra banda, i en la mateixa línia que el president Quim Torra va apuntar dimarts des de Prada de Conflent, Borràs va fer una crida a la unitat independentista i ha defensat que, si n'hi hagués hagut, JxCat no hauria signat el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

Borràs va dir que l'Estat ja s'està confrontant amb el Govern i que el que proposa el president és «mantenir aquest embat democràtic de manera cívica i pacífica, perquè la confrontació ja hi és». La portaveu de JxCat també va negar que Torra s'estigui desmarcant del president d'ERC, Oriol Junqueras, que opina que la solució «només pot passar pel diàleg».

Sobre la convocatòria d'eleccions, Borràs va considerar que qualsevol convocatòria de comicis «separa», perquè es confronten programes i va qüestionar que s'hagin d'entendre amb ERC «millor» després d'unes eleccions. «No es tracta d'anar a una altra confrontació electoral, alterant majories i fent-nos perdre, potser, el que tenim ara», va afirmar. Amb tot, va assenyalar que «hi ha moltes maneres d'actuar junts» i va rebutjar que els independentistes es tractin d'adversaris.

De fet, aquesta unitat és clau, per Borràs, perquè no s'imposi «la lògica de partits de la pitjor de les maneres», com considera que s'ha pogut fer amb el pacte de la Diputació de Barcelona, en una aliança entre PSC i JxCat. «No va dependre de mi», va assegurar la portaveu al Congrés.

No a Sánchez

De nou, Borràs va reafirmar-se en el no a Pedro Sánchez de cara a una segona investidura, ja que considera que ara «no només hi ha 155 raons pel no, sinó que en aquest mes i mig se n'hi ha pogut afegir alguna més».

Borràs va criticar el paper del president del govern espanyol en funcions per haver descartat la proposta d'Unides Podem. «Rebutjarà el que no sigui votar-lo a ell perquè sí», va criticar.

En ple procés d'endreça de l'espai postconvergent, Borràs va esquivar respondre quin paper jugarà a JxCat.

De fet, va assegurar que el que ella voldria fer és ser consellera de cultura, com era, i va explicar que ara és a Madrid perquè li ho van demanar l'expresident Carles Puigdemont i Jordi Sànchez. «En aquest moment soc aquí, mirant de ser tan útil com sigui possible», va dir.