L'agressió a un matrimoni de turistes espanyols li ha costat a l'amo d'un restaurant a Albània, a més de la presó, perdre l'establiment que portava operant sense permís des de fa anys i que aquest dimecres va ser enderrocat.

Es tracta del restaurant "Panorma", de Mihal Kokëdhima, que la setmana passada va agredir la família del conegut empresari espanyol i fundador de la companyia ONO, Eugenio Galdón. Les tasques de demolició, que es practica per ordre de l'Agència Nacional de la Protecció del Territori (IKMT), va començar enmig d'un fort dispositiu policial.

La família Kokëdhima no ha prestat resistència i per ara no s'han registrat incidents.

IKMT ha informat en un comunicat que la decisió d'enderrocar l'edifici s'ha pres després de l'escàndol desencadenat per l'agressió de l'amo del restaurant als turistes espanyols i els seus dos acompanyants albanesos.

El restaurant, amb una superfície d'uns 2.000 metres quadrats, operava sense permís i al mateix temps explotava econòmicament part de la platja, va afegir el comunicat, en referència a les hamaques que havia col·locat Kokëdhima i per les quals cobrava tot i no tenir llicència .

L'establiment era l'únic construït a la badia de Porto Palermo, una de les zones més boniques de la costa del mar Jònic del país. Les autoritats el van tancar després que el seu amo ataqués dijous passat la família Galdón, que es trobava de viatge turístic pel sud d'Albània.

El conflicte va començar quan els espanyols van anul·lar dos dels set plats que havien demanat, el que va provocar la fúria de Kokëdhima, de 51 anys, que va sortir corrent del seu local i es va llançar a sobre del capó del cotxe que el matrimoni havia llogat.

El vídeo, pres per la pròpia família, mostra a Kokëdhima fora de si, cridant i colpejant sense parar el vidre fins a trencar-lo, mentre el cotxe, conduït per un xofer albanès, està en marxa. Amb les mans ensangonades, l'hostaler ignora els crits del conductor i del guia i continua enfilat durant gairebé deu minuts, fins que per fi aconsegueixen que es baixi.

Després de l'incident, Kokëdhima va ser detingut i en presó preventiva, sota l'acusació d'intimidació, dany intencionat i destrucció de propietat. El diari "Shqiptarja.com" informa que el 2012 va fracassar un intent de l'ajuntament de Himara per enderrocar aquest establiment, el que va permetre a Kokëdhima seguir exercint amb tota tranquil·litat la seva activitat sense cap documentació.