El diputat d'ERC Ernest Maragall va assegurar ahir que el compromís del seu partit és «amb el diàleg i amb la democràcia». Després que el president del Govern, Quim Torra, fes dimarts una aposta per la confrontació amb l'Estat, Maragall creu que és clar que hi ha un «conflicte obert» i que es pot parlar de confrontació entre la Generalitat i l'Estat espanyol, però va assenyalar que «també hi ha un criteri clar per part d'ERC de quina és la millor manera de conduir la confrontació».

En aquest sentit, va dir que el compromís dels republicans amb el diàleg «no implica la mínima renúncia ni la rebaixa d'exigència i de fermesa» en la seva relació amb l'Estat espanyol.

«Un forat en el relat»

D'altra banda, l'exconseller d'ERC Josep Huguet va reconèixer ahir en una conversa amb un altre militant del seu partit, David Florejachs, a Twitter que hi ha «un forat en el relat» dels partidaris de negociar i dialogar amb el govern espanyol. I és que el president espanyol, Pedro Sánchez, no vol negociar amb els independentistes catalans, i encara menys sobre un referèndum d'autodeterminació, afirma Huguet.

«Nosaltres que som independentistes de tota la vida, pensem que la solució passa per la via del diàleg i la negociació. Els grans conflictes es resolen asseguts al voltant d'una taula. Quan abans l'aconseguim molt millor per a tothom», va piular Florejachs.

Per la seva part, Huguet va respondre: «Sí. Però algú haurà de fer la feina per forçar l'estat a seure. Aquest forat en el relat a mi no m'agrada».