Una "petita quantitat de carn" de l'empresa Magrudis que havia estat comercialitzada com a marca blanca s'ha immobilitzat "de manera cautelar", han informat aquest divendres l'Ajuntament de Sevilla i la Junta d'Andalusia.

La partida va ser distribuïda per l'empresa Martínez León, de la localitat sevillana de Brenes, que ara s'analitzarà per a comprovar si està contaminada, han explicat en una roda de premsa el delegat de Salut del Consistori de Sevilla, Juan Manuel Flores, i el subdirector general de Protecció de la Salut de la Junta, Jesús Peinado.

Flores ha indicat, així mateix, que les anàlisis "preliminars" realitzades a tots els productes de Magrudis, de Sevilla, on es va originar el brot de listeriosi, han donat positiu a aquest bacteri en les especialitats de llom al xerès i llom al pebre.

Les anàlisis es van realitzar el 20 d'agost i encara no són definitius.

Els serveis municipals van ser informats el 21 d'agost que un comerç de Brenes podria estar venent carn contaminada.

Funcionaris municipals van comprovar que l'empresa Martínez León estava tancada per vacances, encara que van aconseguir contactar amb alguns dels seus responsables, els qui han ajudat al fet que els inspectors hagin pogut entrar aquest matí en les dependències i immobilitzar una "escassa" partida de carn de la signatura Magrudis que es comercialitzava com a marca blanca.

També s'ha identificat als clients que podrien haver rebut aquesta carn, perquè la retirin de la venda. "Es tracta d'unes mesures cautelars, al ser una carn distribuïda per Magrudis, perquè no tenim confirmat que la carn estigui contaminada", ha recalcat Flores.

Respecte a les partides de carn entatxinada "La Mechá", Peinado ha destacat que s'ha identificat a tots els clients que la van comprar, per la qual cosa, en la seva opinió, ja no ha d'haver-hi consum, perquè "no ha d'estar en el mercat i si ho està, serà en llocs molt excepcionals"

Inspectors de la Junta d'Andalusia i de l'Ajuntament de Sevilla estan realitzat "una verificació personal que la mercaderia s'ha retirat", ha afegit.