Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir una parella de Lleida per maltractar presumptament el seu nadó de 20 dies, que està en estat greu.

Segons va confirmar la policia catalana, l'avís els va arribar des de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, en què el nen va ingressar en un primer moment.

No obstant això, atesa la gravetat de les ferides sofertes, els metges van decidir traslladar-lo a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona amb pronòstic greu. Els Mossos han obert una investigació amb l'objectiu d'aclarir els fets.

El pare del nadó té 39 anys i és de nacionalitat espanyola, mentre que la mare en té 33 i és colombiana. Els dos estan acusats d'un delicte de lesions per maltractar a l'infant.

La direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) s'ha fet càrrec del nadó.

Des del departament d'Afers Socials i Famílies s'ha assenyalat que tan bon punt des de l'hospital van activar el protocol de maltractaments infantils, l'Equip de Valoració de Maltractament Infantil (EVAMI) va fer una valoració inicial del cas i es va fer la petició de retirada de la tutela del menor als pares de manera urgent i preventiva.