Tècnics d'Adif han reparat a les 4 de la tarda l'avaria que des de primera hora del servei d'aquest divendres ha afectat les instal·lacions de Sants de Barcelona a la zona de vies que comunica aquesta estació amb Passeig de Gràcia, segons informa Renfe. La incidència ha provocat retards superiors als 60 minuts a les línies R2 sud, R2 nord, R11, R13, R14, R15 i R16. Derivat d'aquesta avaria, es poden produir retards de 30 minuts a les línies R1, R3 i R4 per temes de logística de personal i material. D'altra banda, s'ha restablert a les 13.20 h la circulació al tram de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) i l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) que es trobava interrompuda des de les 08.30 h per una avaria que provocava una falta de subministrament elèctric en aquest trajecte. Les dues avaries han provocat retards en 250 trens i més de 100.000 viatgers s'han vist afectats.

Un cop s'ha reparat l'avaria a Sants, s'aniran recuperant de forma progressiva les freqüències habituals, encara que els retards es poden mantenir durant part de la tarda. Quan l'avaria encara no estava reparada, s'han desviat trens regionals procedents del corredor sud via Vilafranca per minimitzar l'impacte de la incidència i no incrementar més els retards. Les afectacions que s'han produït des de primera hora han estat "molt importants", afirma Renfe en un comunicat.

Pel que fa a la incidència en el tram entre l'Hospitalet de l'Infant i l'Ametlla de Mar, ha afectat trens R16 i trens de Llarga Distància del Corredor Mediterrani. Per garantir la mobilitat dels clients, Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera entre l'Ametlla i l'Hospitalet de l'Infant pels trens Regionals i entre l'Aldea i l'Hospitalet pels serveis de Llarga Distància.