Tècnics d'Adif van reparar ahir a les 4 de la tarda l'avaria que des de primera hora de servei va afectar les instal·lacions de Sants de Barcelona a la zona de vies que comunica aquesta estació amb Passeig de Gràcia, segons va informar Renfe. La incidència va provocar retards superiors als 60 minuts a les línies R2 sud, R2 nord, R11, R13, R14, R15 i R16.

D'altra banda, poc abans de 2/4 de 2 de la tarda va restablir-se la circulació al tram de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) i l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), interromput des de 2/4 de 9 per una avaria que provocava una falta de subministrament elèctric en aquest trajecte. Les dues avaries van provocar retards en 250 trens i van afectar més de 100.000 viatgers.

Pel que fa a la incidència en el tram entre l'Hospitalet de l'Infant i l'Ametlla de Mar, va afectar trens R16 i trens de Llarga Distància del Corredor Mediterrani.

Per garantir la mobilitat dels clients, Renfe va establir un servei alternatiu per carretera entre l'Ametlla i l'Hospitalet de l'Infant pels trens Regionals i entre l'Aldea i l'Hospitalet pels serveis de Llarga Distància.

Desinformació

Malgrat els esforços del personal de Renfe, alguns dels usuaris afectats per l'avaria van explicar que no van rebre cap mena d'informació. Per exemple, és el cas del Marc i la Laura, dos viatgers que volien anar fins a Deltebre. «L'única explicació que ens han donat és que no saben res i que no estan informats d'això», van afirmar. «El nostre tren havia desaparegut de la pantalla però ara ha tornat a anunciar-se, encara que no sabem ni quan vindrà, ni si vindrà... aleshores esperarem fins que arribi», van explicar mentre esperen asseguts a l'andana de l'estació de Sants.

D'altra banda, la Jane, una passatgera francesa que havia de viatjar fins a Tarragona amb un tren programat per a 2/4 de 10 que no va sortir puntual: «Ens han dit que podem agafar dos trens que en principi paren a Tarragona, però la informació no està massa clara». També va queixar-se la Begoña Pérez, una usuària que no sabia per què hi havia tanta demora en la sortida dels trens. «El pitjor és que no només m'afecta a mi, afecta també la gent que m'ha de venir a recollir al meu destí», va explicar.