Els inscrits de moment a la manifestació independentista de la Diada de l'Onze de Setembre han caigut el 25% respecte a l'any passat, amb 37.500 persones, la dada més baixa en sis anys, segons les dades difoses ahir per la mateixa entitat organitzadora, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

A través d'un comunicat, l'ANC va informar de la xifra, que implica que, des que es requereix inscripció, el 2013, aquest any és el que ha registrat una pitjor dada de participants en la que és la concentració més rellevant per mesurar la força de l'independentisme.

Fa sis anys, en aquest moment de l'any, quan falten tres setmanes per a la Diada, ja s'hi havien inscrit 350.000 participants.

Malgrat la caiguda d'inscrits, l'Assemblea creu que la manifestació de l'Onze de Setembre tornarà a ser «massiva» perquè ja han venut, asseguren, 180.000 samarretes i han reservat 450 autobusos, una xifra semblant a la de l'any passat.

El lema d'aquesta edició serà «Objectiu independència», i l'epicentre de la manifestació serà la plaça d'Espanya de la capital catalana amb diversos ramals propers.