Agents de la policia científica dels Mossos d'Esquadra van inspeccionar ahir el domicili on va aparèixer mort amb signes de violència un matrimoni de 83 anys per recollir proves sobre com es va produir el succés. Els cossos de les víctimes van ser trobats sense vida gairebé a la mitjanit de dissabte, quan el fill de les víctimes va ser avisat per la policia que una forta pudor emanava del pis, segons havien denunciat els veïns, i tot indicava que la parella feia uns quants dies que eren morts al seu pis del districte de Sants-Montjuïc. Segons la policia catalana, i en espera del resultat de l'autòpsia, que serà la que determinarà les causes de la mort, totes les hipòtesis estan obertes.

Els investigadors van comprovar que la porta d'entrada a l'habitatge estava tancada per dins i no tenia signes d'haver estat forçada, el que podria descartar el possible mòbil del robatori o la intervenció d'una tercera persona, encara que això no podrà concretar-se fins que no finalitzi la investigació.

Els veïns del matrimoni d'ancians es van mostrar consternats pel succés i van assenyalar que feia dies que no els veien pel barri i que el pis on residien desprenia molt mala olor. «Estem consternats. Fa molt temps que no els veia per aquí. L'última vegada que vaig parlar amb el marit em va dir que la dona, que tenia una depressió, no acabava de refer-se i que ell se sentia impotent per no poder ajudar-la», va explicar una veïna.

Diversos veïns van coincidir a assenyalar que feia dies que emanava una olor intensa del replà del pis on residien, i com que no contestaven als trucs a la porta, van decidir trucar als Mossos d'Esquadra, que, al seu torn, van avisar el fill, que també viu al barri.

Quan va obrir la porta, la pudor es va escampar encara més, van dir els veïns, que fins i tot s'havien proposat saltar per la finestra al pis per la forta olor que en sortia. «La senyora Piedad estava malalta, amb depressió, i ell també, que la cuidava a ella. Els veïns estem molt consternats per aquesta mala notícia, és molt fort. Els vaig veure la setmana passada. És un dels primers matrimonis que es va instal·lar en aquesta finca», va assenyalar una altra veïna.

La Divisió d'Investigació criminal (DES) de Barcelona es va fer càrrec de la investigació, i l'autoritat judicial va decretar secret de sumari.