El personal de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat ha fet marxa enrere i finalment ha decidit mantenir la vaga En l'últim tram de la negociació i quan els representants dels treballadors ja havien desconvocat les aturades com a gest de "responsabilitat", la companyia ha rebutjat crear una comissió de seguiment de l'acord entre les dues parts, tal com havia proposat la mediació del Departament de Treball. Per això, el comitè de vaga ha abandonat la negociació que estava en marxa des de les 11 hores a la seu de la conselleria i ha posat fi a la "treva" que plantejaven. El portaveu de la UGT al comitè d'empresa d'Iberia al Prat, Omar Minguillón, ha explicat a la sortida que, per ara, donen per trencades les negociacions i ha culpat Iberia. "No ens estan respectant", s'ha queixat, i ha dit que la companyia porta hores tancada a Treball parlant amb Madrid sense comunicar-se amb el comitè de vaga.

Tot i que el representants dels treballadors han assegurat que marxaven a l'aeroport del Prat a comunicar als seus companys que continuen amb la vaga, els representants d'Iberia segueixen al Departament de Treball. Fonts de la conselleria properes a la negociació han explicat que estan tractant de reconduir la situació i que els sindicats han marxat sense signar l'acta de la reunió, ja sigui d'acord o de desacord.

Abans de marxar, Minguillón ha criticat que "l'empresa no ha volgut acceptar una desconvocatòria de vaga", que han anunciat dues hores abans de dir que la mantenen, i els ha acusat de voler-la. "Si la volen, la tindran", ha reblat. El portaveu de la UGT al comitè d'empresa ha defensat que el comitè de vaga ha actuat pensant en els passatgers ja que havia acceptat desconvocar la vaga encara que no haguessin arribat a un acord definitiu i amb una oferta "insultant" de l'empresa.

El representant dels treballadors ha afirmat que la possibilitat de crear una comissió de seguiment que supervisés com s'estabilitza part de la plantilla del Prat -un aspecte que els sindicats emplaçaven l'empresa a seguir negociant amb la vaga desconvocada-, els podia "satisfer momentàniament". Tanmateix, l'enrocament de l'empresa els ha empès a marxar. "Si volen alguna cosa de nosaltres, que ens truquin", ha dit Minguillón.

"Ens veiem en la necessitat de marxar i mantenir les vagues del divendres i dissabte", ha insistit Minguillón, que ha criticat que els representants d'Iberia no fan cap pas sense consultar-lo amb l'empresa a Madrid i que no s'han comunicat amb l'altra part. A més, han assegurat que estaven redactant un document alternatiu que "falta a la veritat".