Quatre nous casos de persones que podrien estar afectades de listeriosi per haver menjat carn entatxonada procedent d'Andalusia han aparegut a Catalunya, on la setmana passada van ser analitzats cinc casos sospitosos més, que finalment ahir les analítiques no van confirmar.

Segons va informar el departament de Salut de la Generalitat, els quatre nous casos detectats, tots ells relacionats amb el brot d'Andalusia, han estat diagnosticats en centres sanitaris del Barcelonès (1), el Gironès (1), la Gar-rotxa (1) i el Vallès Occidental (1).

En els quatre casos, les persones afectades han patit símptomes lleus, com ara diarrees, algunes han tingut febre, i totes elles han menjat carn entatxonada d'Andalusia.

Els quatre casos sospitosos hauran de ser confirmats ara per les analítiques que s'ha practicat als quatre afectats.

No es confirmen

Aquests nous quatre casos han aparegut després que dilluns el departament de Salut de la Generalitat informés que els resultats de les analítiques practicades als cinc suposats casos de listeriosi detectats la setmana passada a Catalunya «no han estat prou determinants com per confirmar-ne cap».

Malgrat això, el departament de Salut considera que «la situació clínica que han manifestat tots els casos fan que l'Agència de Salut Pública de Catalunya conclogui i qualifiqui de probable la infecció per listeriosi relacionada amb aquest brot».

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, va participar dilluns a Madrid en una reunió de coordinació entre el ministeri de Sanitat i representants territorials de salut pel brot de listeriosi originat a Andalusia, que, segons els especialistes, encara generarà l'aparició de més casos.

L'origen d'aquest brot de listeriosi són uns lots de carn entatxonada de la marca La Mechá, elaborada per l'empresa sevillana Magrudis i distribuïda a Andalusia, Madrid, Extremadura, Castella-la Manxa i les Canàries.

A Catalunya no s'ha distribuït el producte afectat, segons l'Agència de Salut Pública, que recomana a les persones que hagin viatjat a les comunitats anteriorment citades i que hagin consumit el producte que acudeixin a un centre mèdic si presenten algun símptoma.