Una vintena d'entitats bancàries, amb al voltant de 1,3 bilions d'euros en actius, es traslladaran de Londres a la zona euro arran de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), segons va assenyalar Andrea Enria, president del Consell de Supervisió del Banc Central Europeu (BCE).

«Al final del procés, aproximadament 1,3 bilions d'euros en actius es traslladaran de Londres a la zona euro», va afirmar Enria en una entrevista amb la cadena pública finlandesa Yle, recollida per Europa Press.

Set d'aquestes 24 entitats quedaran sota supervisió directa del BCE i les altres 17 estaran sota la supervisió nacional en els països on decideixin relocalitzar la seva activitat, va explicar el banquer italià. En aquest sentit, el president del Consell de Supervisió del BCE va defensar que s'han portat a terme «de la millor manera possible» els preparatius de cara al Brexit, i les entitats han fet el que se'ls ha demanat i han preparat plans de contingència.

«Els bancs han fet tot el que els demanem que fessin», va afirmar Enria, tot i que va advertir que el Brexit és un esdeveniment que sempre pot anar acompanyat de turbulències en els mercats financers.