La nau Open Arms té previst tornar al mar una vegada es resolguin els aspectes tècnics assenyalats durant una revisió realitzada per la Guàrdia Costanera italiana, després que el jutge d'instrucció d'Agrigent, Stefano Zammuto, ordenés aquest dijous el seu alliberament i devolució a l'ONG.

"Tornarem al mar", han assegurat fonts de l'ONG a Europa Press, després de precisar que tot l'equip i la tripulació es troba treballant per a solucionar els aspectes tècnics detectats en la inspecció alguna cosa que durarà uns dies o setmanes.

L' Open Arms romania segrestat per les autoritats italianes des del passat 21 d'agost quan es va produir el desembarcament dels migrants rescatats en Lampedusa, segons informa l'agència AdnKronos.

Encara que el jutge ha ratificat el segrest dictat pel fiscal Luigi Patronaggio en el marc de la recerca oberta contra l'Administració italiana per no haver permès el desembarcament, ha ordenat la seva devolució a l'ONG ja que "no subsisteixen, després de l'evacuació i el rescat dels migrants, exigències probatòries" posat que "no s'atribueix cap responsabilitat a l'organització i la tripulació".

El Govern espanyol ha reiterat en diverses ocasions que l'Open Arms no té autorització per a realitzar rescats al Mediterrani i li ha recordat que s'enfronta a multes de fins a 901.000 euros. El passat 21 d'agost la vicepresidenta en funcions del Govern, Carmen Calvo, insistia que el vaixell no pot salvar persones, ha afirmat Calvo "té llicència per a ajuda humanitària i transport de queviures".