Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un home de 50 anys que va circular per la C-33 a 263 quilòmetres per hora, en trams de via on la velocitat màxima era de 120 quilòmetres, amb l'agreujant que conduïa amb una sola mà i gravant-se en vídeo.

El conductor, veí d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) i de nacionalitat espanyola, va difondre el vídeo a les xarxes socials, per la qual cosa els investigadors van iniciar les gestions per identificar el vehicle i la seva identitat.

Segons la policia catalana, arran de l'anàlisi de les imatges i de les gestions realitzades pels agents, es va poder determinar amb molta dificultat la via per on circulava el turisme esmentat -la C-33-, el punt quilomètric, el dia i l'hora dels fets, el model de cotxe i la identitat del conductor.

L'home va ser denunciat dilluns passat, 26 d'agost, per un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir a una velocitat penalment punible, ja que va arribar als 263 quilòmetres per hora en una via on la velocitat màxima permesa és de 120 km/h i de 90 km/h al tram del peatge.

«No hi haurà impunitat»

Les respostes davant aquest delicte no van trigar a arribar, ja que ahir el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, va avisar que no hi hauria «impunitat» a les carreteres catalanes.

En una entrevista als mitjans, Gendrau va ressaltar que el conductor tenia 50 anys: «Contràriament al que es pensa, que els joves són els que tenen la majoria d'accidents mortals i fan més infraccions, també hi ha una franja d'edat important i elevada» que comet infraccions i pateix accidents.

A més, va advertir que conductes com la del denunciat no només posen en risc la vida del mateix individu, sinó també la d'altres usuaris de la via, «siguin ciclistes, siguin motoristes» o siguin cotxes.

Els agents dels Mossos, que van denunciar aquest dilluns penalment l'home, van demanar que si es té coneixement d'una infracció a través de les xarxes socials, que «es facilitin les dades, així com el dia i l'hora que es van produir els fets».

De moment, el cas queda en mans de la justícia. En concret, el jutjat número 5 de Mollet del Vallès és el que s'està encarregant de la seva instrucció.