Una periodista de Penedès Televisió va denunciar haver patit una agressió sexista aquest divendres mentre treballava fent entrevistes a peu de plaça durant la diada de Sant Fèlix. Segons va explicar a través del seu compte de Twitter, un casteller d'entre 50 i 60 anys va agafar-la per la cintura i li va grapejar el cul. També li va mossegar i llepar l'orella esquerra.

Davant d'aquests fets, va denunciar-ho a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, que al vespre van detenir el presumpte agressor. Segons van confirmar fonts del cos, l'home és un agent dels Mossos d'Esquadra i va passar ahir al matí a disposició judicial acusat d'un delicte d'abusos sexuals. A banda de la via penal, s'obrirà un procés intern per determinar el futur de l'agent dins del cos policial.

La periodista va interposar una denuncia i va fer una crida per les xarxes socials demanant una fotografia de l'individu. «M'agrada la meva feina i la vull seguir exercint. M'agraden les diades, la gresca i la cervesa. El que no m'agrada és sentir-me com una nina de plàstic durant la meva jornada laboral. Ni mai», va denunciar.

Clàudia Climent estava al bell mig de la plaça de la vila de Vilafranca buscant historietes per explicar entre castell i castell quan un grup de persones va «sobrepassar els límits», segons va recordar. Al principi, un home li va agafar el micròfon i li va llençar, i d'altres es volien fer fotografies amb ella. Va ser llavors quan un casteller la va agredir. «Em va agafar per la cintura com si fos un gerro, em va posar la mà al cul i mentre em feia una fotografia un company seu, que a tot això la meva cara era de rebuig total, em va llepar tota l'orella i part del coll, i també me la va mossegar», va explicar.

«Vaig seguir fent la meva feina i al cap d'una hora, quan vaig arribar a casa, vaig ser una mica conscient del que havia passat i em va venir tot de cop», va lamentar la periodista.

El jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès va decretar ahir a la tarda la llibertat provisional al presumpte autor de l'agressió. La jutgessa, que va prendre declaració a la víctima, als testimonis i al detingut al llarg del dia,també va acordar que hi hagi incomunicació amb la víctima per cap mitjà i allunyament d'un mínim de 1.000 metres, d'acord amb la petició del ministeri públic.

Amb la denúncia tant a la policia catalana com a les xarxes socials, la reportera vol fer visible aquesta problemàtica, atès que creu que no va ser l'única que va patir agressions durant la diada castellera. I, en aquest sentit, va denunciar que l'Ajuntament vilafranquí només habiliti el Punt Lila durant les hores nocturnes.