El «catastròfic» huracà Dorian es va enfortir fins a arribar a la categoria 5, la màxima a l'escala de Saffir-Simpson, mentre s'acostava al nord-est de les Bahames, on es té previst que arribi amb vents de 260 quilòmetres per hora. D'aquesta forma, Dorian s'ha convertit en un dels huracans més potents mai registrats a l'Atlàntic.

Segons l'últim butlletí del Centre Nacional d'Huracans (CNH) dels Estats Units, amb seu a Miami, Dorian arribarà a l'arxipèlag amb pluges «molt intenses» i un augment del nivell del mar que pot destruir bona part del mateix.

Els pronòstics van establir que abans d'arribar al litoral de la regió nord-americana, Dorian virarà demà rumb nord-oest i es dirigirà, recorrent tota la costa, cap als estats de Geòrgia, Carolina del Sud i Carolina del Nord, mentre de mica en mica anirà perdent part de la seva força.

Per això, el major perill pot estar en les prop de 48 hores que estarà sobre les illes més septentrionals de les Bahames, cap a on es dirigia molt lentament -a uns 13 quilòmetres per hora-, el que complicarà encara més la situació en aquesta zona. S'esperen condicions «devastadores» a les illes Àbac «molt aviat».

La maror ciclònica «potencialment mortal» elevarà el nivell del mar fins a sis metres per sobre de la marea normal en aquestes illes, les costes de les quals rebran «grans i destructives onades».

A això, caldria sumar-hi possibles acumulacions d'aigua de pluja, que podrien arribar als 76 centímetres a zones aïllades del nord-oest de les Bahames, de 38 a les Carolines i de 15 a les illes centrals de les Bahames i la costa atlàntica de Florida i Geòrgia, fet que podria provocar riuades. El centre del cicló, els vents huracanats del qual eren de fins a 45 quilòmetres per hora, es preveu que s'acosti demà a la costa est de Florida.