El primer ministre britànic, Boris Johnson, està considerant l'opció de convocar eleccions al Regne Unit, segons informa la premsa britànica a través de fonts coneixedores de les discussions en marxa al 10 de Downing Street. Segons la BBC, hi ha "negociacions intenses" a l'entorn de Johnson per forçar uns nous comicis si aquesta setmana l'oposició, amb suport de 'tories' rebels amb el primer ministre, aproven 'in extremis' una llei que eviti una sortida del Regne Unit de la UE sense acord. Johnson ha convocat una reunió d'urgència del seu govern per aquesta tarda i fonts del 10 de Downing Street avisen que si perd la votació al parlament britànic per aturar el Brexit s'ho prendrà com una qüestió de "confiança".

Per la seva banda, el líder del partit laborista, Jeremy Corbyn, ha assegurat que el país "necessita" anar a les urnes, tot i que l'exprimer ministre Tony Blair, una figura respectada del seu partit, ha advertit que una votació podria acabar sent una "trampa".

Segons la BBC, si Johnson opta per convocar eleccions podria fer-ho aquest mateix dimecres. Tot i això, i d'acord amb la llei de 'Fixed Terms' de Westminster, el primer ministre requerirà dos terços dels diputats per avançar els comicis. Una opció que no hauria de resultar complicada, tenint en compte la voluntat dels laboristes, també, d'anar a les urnes.