L'exdirector d'Urbanisme de la Generalitat Joan Antoni Solans va morir ahir a la tarda després de ser atropellat a Calella de Palafrugell. Segons fonts de la Policia Local, Solans estava descarregant equipatge del seu vehicle, aparcat davant l'hotel Sant Roc de la població, entre les 3 i les 4 de la tarda.

Uns clients de l'hotel van haver d'arraconar el cotxe de lloguer que duien. La principal hipòtesi és que la conductora va confondre's a l'hora de manipular el vehicle, que era automàtic, i en comptes de fer marxa enrere va anar endavant i va atrapar la víctima entre els dos cotxes. Fins al lloc dels fets van traslladar-se patrulles de la Policia Local i efectius del SEM però no van poder fer-hi res. La Policia Local va obrir una investigació però sospiten que, arran de l'accident, la víctima va patir una secció de l'artèria femoral que li va causar la mort.

Joan Antoni Solans, de 77 anys, va ser un destacat arquitecte i urbanista català. Va començar la carrera en l'àmbit urbanístic públic a nivell municipal i va dirigir el Pla general metropolità de Barcelona als anys 70. A partir del 1980, va assumir el càrrec de director general d'Urbanisme de la Generalitat i també va ser vicepresident de l'Institut Català del Sòl. L'any 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va lamentar la pèrdua de Solans: «Vaig tenir l'ocasió de treballar amb ell: un servidor públic exemplar, treballador incansable, honest, pare del Pla General Metropolità, seny ordenador del territori a Catalunya».