L'exdirector d'Urbanisme de la Generalitat Joan Antoni Solans ha mort aquest dilluns a la tarda després de ser atropellat a Calella de Palafrugell (Baix Empordà). L'arquitecte i urbanista tenia 77 anys i també va ser director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Segons fonts de la Policia Local, la víctima mortal estava descarregant equipatge del seu vehicle, que es trobava aparcat davant de l'hotel Sant Roc de la població. Llavors, uns altres clients de l'hotel, que duien un cotxe de lloguer, han hagut de maniobrar per moure el vehicle. Les mateixes fonts indiquen que la conductora s'ha confós amb la marxa perquè el cotxe era automàtic i, en compte d'anar enrere, ha anat endavant, envestint la víctima entre els dos vehicles.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís de l'atropellament entre les tres i les quatre de la tarda. Fins al lloc s'hi ha traslladat efectius de la Policia Local i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) però no han pogut fer res per salvar-li la vida a la víctima, que ha mort abans de poder rebre atenció mèdica. La Policia Local ha obert una investigació però sospiten que, arran de l'accident, la víctima ha patit una secció de l'artèria femoral que li ha causat la mort.

Joan Antoni Solans va començar la carrera en l'àmbit urbanístic públic a nivell municipal i va dirigr el Pla general metropolità de Barcelona als anys 70. A partir del 1980, va assumir el càrrec de director general d'Urbanisme de la Generalitat i també va ser vicepresident de l'Institut Català del Sòl. L'any 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha lamentat la pèrdua de Joan Anton Solans: "Vaig tenir l'ocasió de treballar amb ell: un servidor públic exemplar, treballador incansable, honest, pare del Pla General Metropolità, seny ordenador del territori a Catalunya".

L'expresident Carles Puigdemont, també a través de les xarxes socials, ha lloat la trajectòria de Solans. "Ha mort un home que va tenir el bé comú com a guia de la seva acció de govern. Va saber ordenar en un moment que d'altres van apostar per desordre", ha piulat.