03 de setembre de 2019
03.09.2019
Regió7

Boris Johnson es planteja convocar eleccions anticipades al Regne Unit

El primer ministre podria avançar els comicis si és derrotat pels diputats que volen bloquejar un Brexit sense acord

02.09.2019 | 23:22
Boris Johnson es planteja convocar eleccions anticipades al Regne Unit

El primer ministre britànic, Boris Johnson, es planteja convocar eleccions generals anticipades si el Govern és derrotat avui al Parlament pels diputats que volen bloquejar un Brexit sense acord, segons la BBC. El canal públic britànic va avançar que a Downing Street –despatx i residència oficial del primer ministre– ahir es van portar a terme «converses actives» per analitzar la possibilitat de sol·licitar al Parlament que doni llum verd a la celebració de comicis anticipats. Johnson va convocar una reunió inesperada del seu Govern, en la qual es va estudiar aquesta opció.

El primer ministre britànic va assegurar que no demanarà un nou ajornament de la data del Brexit en resposta a l'última iniciativa de l'oposició per evitar un Brexit sense acord i que es votarà avui al Parlament.

«Vull que ho sàpiga tothom. Sota cap circumstància demanaré a Brussel·les una pròrroga. Marxarem el 31 d'octubre, sense condicions ni peròs», va afirmar Johnson. El primer ministre va carregar contra els diputats rebels del Partit Conservador, que podrien facilitar l'aprovació d'una iniciativa anunciada per l'oposició laborista, per la qual l'última paraula del Brexit seria del Parlament, i que fins i tot planteja la possibilitat d'un ajornament del Brexit fins al 31 de gener del 2020.

«Si ho fan, senzillament hauran tallat les cames a la posició del Regne Unit i faran completament impossible qualsevol nova negociació», va argumentar Boris Johnson.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook