El ministre d'Exteriors de l'Iran, Mohammad Javad Zarif, va advertir ahir que el seu Govern trencarà els nous compromisos inclosos en l'acord nuclear del 2015 si les potències europees no fan algun pas concret abans de demà per salvar el pacte.

Zarif va explicar que el president iranià, Hassan Rohani, anunciaria els detalls d'aquests futurs incompliments, que se sumarien als ja confirmats en aquests últims mesos com a represàlia per l'enduriment de les sancions per part dels Estats Units.

«La implantació d'aquestes mesures no significa la fi de les converses», va aclarir el cap de la diplomàcia de l'Iran, segons l'agència de notícies semioficial ISNA. França ha plantejat línies de crèdit per valor de 15.000 milions de dòlars si l'Iran se cenyeix als límits pactats el 2015, un gest que dependria, però, que els Estats Units no ho vetés.

El Departament del Tresor dels Estats Units va anuciar ahir la imposició de sancions contra l'Agència Espacial de l'Iran i dos organismes relacionats -el Centre d'Investigació Espacial i l'Institut de Recerca Astronàutica- per la seva presumpta vinculació amb la indústria armamentística.