La militància de base de l'antisistema Moviment Cinc Estrelles (M5S) va donar llum verd al naixement d'un govern de coalició amb el Partit Democràtic i amb Giuseppe Conte com a primer ministre, eliminant així un dels últims obstacles a la resolució de la crisi política italiana. El 79,3% dels 117.000 militants del M5S amb dret a votar en la seva plataforma d'internet -inscrits des de com a mínim sis mesos abans- van avalar l'acord amb els socialdemòcrates, que tots dos partits han estat negociant les darreres setmanes.

El resultat va ser publicat al bloc oficial del partit antisistema una hora i mitja després de tancar-se les votacions, i amb certificació de notari, després del que Luigi Di Maio, el líder del M5S, va comparèixer en conferència de premsa a la Cambra de Diputats per celebrar aquest resultat.

«Estic molt orgullós del vot d'avui, molt orgullós del Govern que vindrà», va afirmar Di Maio, tot afegint que ara «l'important és posar-se a treballar». Va assenyalar que el futur Executiu tindrà el seu partit com «la força política de majoria» i es va congratular que «s'ha resolt una crisi política inèdita, en ple agost, a través d'un mètode inèdit». Es va referir al fet que en els propers tres mesos el nou executiu haurà de treballar «per concloure la llei de pressupost» que «serà el primer gran moment de verificar les promeses que hem fet en el programa de govern». Va reiterar que «totes les nostres exigències han entrat al programa del govern».