El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va oferir a Podemos «altes responsabilitats» en institucions de l'Estat fora del Consell de Ministres i garanties de compliment del document programàtic que traslladarà a la formació liderada per Pablo Iglesias perquè doni suport a la investidura. En un acte públic per presentar les 370 mesures per a un «govern progressista», amb la presència de pràcticament tots els ministres, l'Executiva Federal i organitzacions civils, Sánchez va avançar que es reuniran amb l'equip negociador de Podemos, al qual oferiran «mecanismes de control» de tots els compromisos adquirits.

El cap de l'Executiu en funcions va demanar que no se li exigeixi la concreció detallada d'aquesta oferta, quelcom que va reservar per a la trobada amb Unidas Podemos. No obstant això, sí que va avançar que es crearia una oficina de compliment de l'acord, dependent del ministeri d'Hisenda, sengles comissions de seguiment al Congrés i el Senat i un mecanisme de verificació reforçat en el qual participi la societat civil. «Si ha fallat la confiança, treballem junts per reconstruir-la», va demanar Sánchez a Iglesias, a qui va dir que «si no es donen les condicions per ser socis de govern, no per això hem d'enemistar-nos». Sánchez va afirmar que no hi ha «ni una sola raó objectiva» perquè el 10 de novembre hi hagi unes altres eleccions. «Fem que el 10 de novembre estiguem treballant per posar fi als abusos de la contractació temporal, per la derogació dels aspectes més lesius de la reforma laboral, per fer sostenible el sistema de pensions o lluitant contra els lloguers desorbitats», va afirmar.

Abans de conèixer la proposta de Sánchez, Iglesias havia dit que ja havia acceptat «prou humiliacions», com el veto personal per evitar que entrés en un Govern de coalició, i va recordar que amb el PSOE té «experiència» de «promeses i paraules boniques» que finalment «no es compleixen».