El tribunal que ha jutjat el procés independentista a Catalunya, i que és presidit pel magistrat Manuel Marchena, està considerant fer pública la sentència el proper mes d'octubre, van indicar fonts jurídiques.

Així, és previst que es doni a conèixer el destí dels 12 polítics catalans jutjats pel Tribunal Suprem uns quatre mesos després de finalitzar la vista oral i després de dates tan importants a Catalunya com la Diada i el segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre, encara que també després d'haver-se descartat una possible repetició electoral.

La ponència de la sentència és tasca de Marchena, qui prepara una resolució que es preveu molt extensa i redundant, i en la qual els set magistrats que componen el tribunal cerquen la unanimitat en tots els arguments que s'exposin. Al llarg de les 52 sessions repartides en els quatre mesos que va durar el judici del procés es van plantejar moltes qüestions jurídiques, per la qual cosa s'espera que la sentència resolgui aquests interrogants.