«És inviable donar una vida digna als nostres gossos a Manresa». Així de contundent es mostra David Fernández, coordinador de la campanya Deslliga'm Manresa impulsada a Facebook per demanar a l'Ajuntament més espais d'esbarjo per a gossos on es puguin deixar deslligats, i la cura dels existents. El manresà explica que va decidir crear la campanya quan va saber que s'havien començat a posar multes a propietaris de cans, a mitjan juny. Primer es va fer una recollida de firmes a través de la plataforma Change.org, a la qual es van sumar 863 persones, però el consistori els va alertar que per tenir validesa legal cal que les firmes es recullin en paper i acompanyades del DNI dels signants.

És per això que llavors Deslliga'm Manresa va iniciar una recollida física de signatures, en quatre establiments de la ciutat: Cal Fornells, Com a casa, Aquivets i Terranova CNC 37. Segons Fernández, des del 21 de juny ja ho han firmat unes 600 persones. En el manifest impulsor també es critica que a cada pipicà que hi ha a la ciutat li correspondrien més de 900 animals, si es té en compte que a final del 2018 hi havia a Manresa uns 3.000 gossos censats i molts més sense censar.

En espera del Síndic

Els responsables de la iniciativa van traslladar al Síndic de Greuges la problemàtica per la falta de pipicans i ara esperen una resposta per decidir quins són els passos següents. «Ho tenim una mica aturat perquè des del síndic se'ns va dir que contactarien amb l'Ajuntament per estudiar la situació, i pel que tinc entès el consistori encara no ha contestat», detalla Fernández.

A banda de la recollida de firmes, Deslliga'm Manresa té la intenció de continuar fent campa-nyes de sensibilització i fins i tot es planteja organitzar una manifestació aquesta tardor per protestar contra la manca de pipicans «de qualitat» a la ciutat.