05 de setembre de 2019
05.09.2019

El guàrdia civil que va dir que Òmnium tenia una bandera «quadrada» i «verda» reclama 10.000 euros a l'entitat

L'agent ha denunciat la institució per haver fet servir la seva veu en un vídeo

05.09.2019 | 18:53
La denúncia argumenta que Òmnium va fer servir la veu de l'agent per lucrar-se

Un agent de la Guàrdia Civil demana a Òmnium Cultural 10.000 euros en el marc d'una demanda judicial per un delicte contra el dret a la pròpia imatge. El policia ha presentat la denúncia al jutjat d'instància número 57 de Barcelona, i l'entitat ja hi ha presentat recurs sol·licitant que s'arxivi. Es tracta de l'agent que en el marc del judici als líders independentistes al Tribunal Suprem va definir la bandera de l'associació com "un tros de tela quadrada que posa Òmnium, de color verd i alguna ratlla, amb un pal". Òmnium va utilitzar aquesta escena per fer un vídeo que va difondre a les xarxes socials, acció que és la que ara denuncia el guàrdia civil. La denúncia argumenta que l'entitat va fer servir la veu de l'agent per lucrar-se.

"El que va fer Òmnium, com amb d'altres intervencions del judici, és fer un vídeo per difondre a xarxes en un acte més de llibertat d'expressió", han assegurat fonts de l'associació.

A més, a l'escrit on se sol·licita l'arxiu, es recorda que el judici es va emetre en directe per televisió "amb absoluta transparència", que el cas tenia "gran interès públic" i que la declaració de l'agent es pot trobar en molts llocs web.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit