Hong Kong va retirar ahir definitivament la polèmica llei d'extradició que ha provocat protestes massives als carrers de la ciutat des del mes de juny.

Ho va anunciar Carrie Lam, la líder de l'executiu d'aquest territori especial dins de la Xina, en un discurs televisiu en què també va anunciar altres mesures per intentar calmar els ànims al carrer. El mes de juny, Lam va suspendre la proposta de llei d'extradició, que feia més fàcil enviar a la Xina persones detingudes a Hong Kong i que l'oposició democràtica veia com una amenaça per les llibertats pròpies que encara té aquest territori, però no la va descartar del tot.

En el seu discurs, Lam va dir que les protestes al carrer, que en alguns casos van acabar amb escenes de violència, estaven «portant Hong Kong cap a una situació altament perillosa». Entre les mesures anunciades, Lam també va assegurar que hi haurà dos alts càrrecs més en les investigacions actuals sobre la conducta de la policia durant les sprotestes.

L'oposició va reclamar una investigació independent perquè considera que els agents han actuat amb brutalitat.

Els manifestants de Hong Kong van mostrar-se insatisfets ahir amb la decisió de Lam de retirar definitivament la llei d'extradició a la Xina continental, i van tornar a concentrar-se per exigir el compliment de totes les seves demandes.