El president d'ERC, Oriol Junqueras, va demanar ahir en una entrevista per escrit a la Ser, des de la presó de Lledoners, un govern de concentració per fer front a la sentència del judici als líders independentistes. «Seria bo que el Govern de Catalunya representi tant com sigui possible el 80% de la societat catalana que està en contra de la repressió», va afirmar Junqueras, tot coincidint amb altres veus republicanes com les de Roger Torrent o Pere Aragonès.

El cap dels republicans, que va afirmar que de la sentència n'espera «justícia», també creu que no s'ha de tenir por a unes eleccions anticipades. A més, va reiterar que els republicans han defensat i defensaran el diàleg i va lamentar que la confrontació per part de l'Estat «existeix perquè es nega a parlar i a seure en una taula de diàleg». A parer de Junqueras, per les mateixes raons que seria bo un govern de concentració («representar el 80% de la societat catalana que està en contra de la repressió, a favor d'una solució negociada i de que els ciutadans de Catalunya puguin decidir el seu futur amb el seu vot»), també caldria aprovar els pressupostos «amb una majoria parlamentària com més àmplia possible». I va afegir: «En tot cas, estic segur que cap demòcrata hauria de tenir por al vot dels ciutadans expressat en unes eleccions. El millor aval sempre és el del conjunt de la ciutadania».

Junqueras, que va afirmar que «va valer la pena complir el mandat popular de les urnes», va assegurar que a través del procés als líders independentistes «el món ha pogut veure els dèficits democràtics» de l'Estat espanyol.