El tribunal d'Apel·lació de Brussel·les ha acceptat el recurs de la defensa de Carles Puigdemont contra la decisió de tancar el cas de les balises i ha ordenat noves investigacions. «Hem guanyat el recurs contra el tancament de la investigació per les balises de seguiment il·legals presents al cotxe del president en territori belga. La investigació es reobre i el jutge ha ordenat mesures addicionals per trobar els responsables d'aquests crims», va afirmar l'advocat belga Simon Bekaert. Segons l'ACN, el jutge va demanar interrogar la representant de l'empresa que va vendre les balises, els representants de tres empreses que van vendre parts dels components dels dispositius, i identificar els usuaris d'una sèrie de telèfons que surten a la investigació.

El 7 de febrer del 2018 el mosso que acompanyava Puigdemont a Bèlgica, Lluís Escolà, va detectar una primera balisa sota del para-xoc posterior del Renault Espace on viatjava el 130è president de Catalunya. L'endemà, amb agents especialistes de la policia federal belga, en van descobrir una segona dins del motor d'un altre dels vehicles, un Renault Laguna.

La investigació de la policia belga va considerar que les balises eren «de material d'alta qualitat», havien estat col·locades per «professionals entrenats» que podrien haver treballat, alhora, amb altres còmplices «amateurs discrets». Per exemple, els investigadors belgues se sorprenien que un equip capaç de col·locar balises dins de dos cotxes de Puigdemont el seguissin, alhora, físicament pels carrers de Brussel·les -i una de les vegades els va detectar el mateix equip de Puigdemont.