La cap de Govern de Hong Kong, Carrie Lam, va assegurar ahir durant una roda de premsa que les autoritats xineses li donen suport «completament» i «entenen i respecten» la seva decisió de retirar de forma definitiva la llei d'extradició a la Xina continental, una mesura que espera que serveixi per acabar amb la crisi que copeja a la regió administrativa especial des de fa mesos.

Les paraules de Lam van tenir lloc un dia després que retirés formalment el projecte de llei. «No és correcte descriure això com un canvi d'opinió», va manifestar. En aquest sentit, va insistir que la decisió de retirar formalment la mesura té el suport de Pequín. «Durant tot el procés, el Govern de la Xina va entendre per què havíem de fer-ho. Han respectat el meu punt de vista i m'han donat suport completament sempre», va asseverar. «Hem de buscar la forma d'abordar el descontentament de la societat i buscar solucions», va afirmar en relació amb la proposta d'entaular un «diàleg directe» entre el Govern i els hongkonguesos.

La retirada definitiva del projecte de llei era una de les cinc demandes dels manifestants, però molts d'aquests consideren que la decisió s'ha pres massa tard i que està mancada de significat suficient.