El recompte del nombre de morts pel pas de l'huracà Dorian per l'arxipèlag de les Bahames va pujar ahir a set, segons va informar el primer ministre del país, Hubert Minnis.

Totes les víctimes han mort a les illes Abaco, les més afectades de moment pel temporal. Mitjans locals van assegurar ahir que la xifra de morts podria ser molt més gran.

El dirigent va sobrevolar les illes Abaco, que van rebre la major part de l'impacte de l'huracà de categoria 5, que s'ha debilitat ara en el seu avanç cap als Estats Units.

El Centre Nacional d'Huracans (CNH) dels Estats Units va rebaixar la categoria del Dorian després de constatar que ara bufa amb vents màxims sostinguts de 175 quilòmetres per hora.

Els experts preveuen que el Dorian s'acosti a Florida i Geòrgia, on s'esperen onades superiors als dos metres. En nou comtats de Florida s'han dictat ordres d'evacuació d'obligat compliment i l'Aeroport Internacional d'Orlando ha cessat les seves operacions com a mesura de precaució.

Els Estats Units va enviar ahir equips de recerca per rescatar les persones atrapades entre la runa. Cada equip té 57 integrants.