El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, avisa que l'entitat està preparant una gran mobilització que activarà si «el secessionisme torna a desafiar l'estat de dret».

Ho va dir en una roda de premsa, en la qual va avisar del «tsunami de ruptura» que, segons ell, l'independentisme vol impulsar després de la sentència del judici de l'1-O al Tribunal Suprem (TS).

«Ara mateix necessitem serenitat per construir un futur en el qual hi capiguem tots», va sostenir, i va criticar que la meitat dels ciutadans no se senten representats per les institucions catalanes. Sánchez Costa va denunciar que l'independentisme s'hagi «apropiat» de la Diada, una conseqüència del «dèficit democràtic». «Quan el poder s'apropia dels símbols això indica la clara deriva de dèficit democràtic», va afirmar. Sánchez va acusar el president de la Generalitat, Quim Torra, de ser el responsable de la «confrontació social que es viu a Catalunya», i va afirmar que actua al marge del Parlament. Per això, va descriure Torra com el «Boris Johnson català», en referència al primer ministre britànic, i va retreure que el Govern de la Generalitat hagi aprovat només una llei durant tota aquesta legislatura. En aquest sentit, va demanar a l'Executiu català que se centri a impulsar projectes per millorar la vida dels catalans i, «si no n'és capaç, que convoqui eleccions tan aviat com sigui possible».