La diputada de la CUP Maria Sirvent va assegurar ahir que la legislatura catalana «està esgotada» perquè el Govern «no governa», i descarta que els anticapitalistes se sumin a un govern de concentració si es condemna els líders del procés, tal com propugna el líder d'ERC, Oriol Junqueras.

«No ho veiem en cap cas perquè els objectius que envolten aquest govern estan bastant clars, i és seguir fent una gestió de les engrunes que ens permet el marc jurídic actual i seguir aprofundint en la privatització de serveis i en unes polítiques que trinxen el territori davant una emergència climàtica que és brutal», va assenyalar en una entrevista a Ràdio 4. I va afegir: «Hauríem de preguntar als que fan aquesta proposta, amb quin objectiu, per a què, amb quina intencionalitat un govern de concentració?».

Després de reunir-se aquesta setmana amb responsables del departament d'Economia i Hisenda per conèixer les línies mestres del projecte de pressupostos del Govern, Sirvent va afirmar que, en el context actual, «gairebé és impossible» que la formació anticapitalista avali els comptes de la Generalitat per a 2020, tal com va fer amb els del 2017. «No sabem quin és l'objectiu d'aquest Govern ni cap a on camina. El que tenim clar és que segueix amb unes polítiques continuistes que no responen amb la valentia necessària les demandes socials creixents», va dir la cupaire.