La cap del Govern de Hong Kong, Carrie Lam, va assegurar ahir que les mesures anunciades aquestes setmanes per resoldre la crisi, com ara la retirada de la polèmica llei d'extradició, són només «un primer pas», tot i que milers de persones reclamen al car-rer una obertura democràtica més gran a l'antiga colònia britànica.

Lam va confirmar dimecres que arxivava definitivament la polèmica llei que permetria el trasllat de sospitosos a la Xina continental, una legislació que va ser l'origen de les protestes. A més, va anunciar tres mesures més, com ara l'inici d'un procés de diàleg. «Les quatre accions són un primer pas per ajudar Hong Kong a sortir de la situació actual», va afirmar Lam durant un viatge a la regió xinesa de Guangxi. «No podem aturar la violència de forma immediata», va al·legar Lam en declaracions davant els periodistes.

Hong Kong, no obstant això, es prepara per a un nou cap de setmana de protestes al carrer. Els convocants d'aquestes manifestants creuen que la retirada de la llei arriba massa tard i que, amb aquesta mesura, no n'hi ha prou.