La secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano, va defensar ahir a Barcelona que dirigeix «un projecte d'informació, no de propaganda», després que aquesta setmana el Govern iniciés accions legals contra un informe difós per aquest organisme del ministeri d'Afers Estrangers.

Lozano va inaugurar ahir la «jornada sobre convivència lingüística a Catalunya» organitzada per Societat Civil Catalana i va assenyalar que la labor d'Espanya Global és mostrar «el caràcter de país modern que pot fer grans aportacions a la governança global».

Va assegurar que el treball en qüestió («La realitat sobre el procés independentista») «és un informe basat en els fets i les dades», una cosa de la qual «s'adonarà qualsevol que ho llegeixi», i va asseverar que l'estudi no contradiu la presumpció d'innocència dels independentistes presos i pendents de sentència.

La secretària d'Estat va destacar que Espanya Global està duent a terme «un gran esforç per donar a conèixer les fortaleses del país» i va dir que el que sempre busca és ser «molt rigorosa en el mètode».

Lozano va agrair en la seva intervenció l'oportunitat de participar en «un debat necessari i interessant sobre la convivència de les llengües» i va defensar que «la convivència lingüística és un element fonamental de la convivència democràtica».

A la inauguració de la jornada hi van assistir la diputada de Ciutadans Sonia Sierra, el dirigent del PPC Juan Milián i la portaveu parlamentària de PSC-Units, Eva Granados.