La policia i milers de manifestants es van tornar a enfrontar ahir a diversos punts de Hong Kong, en aquest cas amb epicentre a l'estació central, i al barri financer. La policia va fer unes quants detencions.

Una de les marxes va acabar davant el consolat dels Estats Units, en el qual van demanar a Washington que aprovi una moció en suport a les protestes prodemocràtiques i en defensa dels Drets Humans, va informar el diari South China Morning Post. Allà els manifestants van cantar l'himne nord-americà i van demanar al president Donald Trump que «alliberi» Hong Kong.

«Lluiteu per la llibertat, doneu suport a Hong Kong», van corejar els manifestants abans de lliurar les seves peticions al consolat. «Resistiu a Pequín. Allibereu Hong Kong», van aclamar.

Un altre dels punts calents de les manifestacions va ser el barri comercial de Causeway Bay, on la policia va tornar a emprar gas lacrimogen per dispersar la protesta. També van ser dispersats els manifestants a la zona de l'estació central, de manera que la protesta es va desplaçar fins al bari de l'Almirantazgo, el de Wan Chai i finalment Causeway Bay en un joc ja habitual del gat i el ratolí.

Els activistes van aixecar barricades, van trencar aparadors, van causar incendis als carrers i van provocart importants danys a les estacions de metro. «No podem marxar perquè hi ha antiavalots», explicava un dels manifestants, Oscar, de 20 anys, des de Causeway Bay. «Ens han disparat gas lacrimogen des de l'estació. Ara ens dirigim a North Point», va afegir.

Els manifestants mantenen les mobilitzacions malgrat la decisió de la líder del Govern de Hong Kong, Carrie Lam, que dimecres passat va retirar íntegrament el projecte de llei que permetria les extradicions de Hong Kong a la Xina continental, origen de les protestes.

En les darreres setmanes les manifestacions han paralitzat en algunes ocasions parts de la ciutat, un important centre financer asiàtic, pels enfrontaments de carrer entre els manifestants i la policia. Les detencions violentes de manifestants han cridat l'atenció internacional.