El cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, va fer ahir una crida a celebrar la pròxima Diada de Catalunya, l'11 de setembre, amb «fraternitat i respecte, acceptant les diferències», perquè va assegurar que «no es poden viure la llibertat ni la igualtat de tots els éssers humans sense una autèntica fraternitat».

«Dimecres que ve celebrarem la Diada de Catalunya, una festa que cada any marca l'inici del curs polític i que, aquesta vegada, coincideix amb l'últim dia de vacances per als nens i joves que l'endemà tornaran a l'escola i a la universitat», va escriure el prelat en la seva carta dominical d'ahir, titulada «La Diada de la fraternitat».

Segons el cardenal, «la Diada és una festa que ens agermana als uns amb els altres, als pròxims amb els llunyans, ja que tots compartim un destí comú, el que fa que ens sentim germans».

«La Diada és una invitació a descobrir totes aquelles coses que compartim i que ens uneixen. Sí, és una invitació a créixer en l'amor i en el respecte, acceptant les diferències. La Diada és una crida a la fraternitat. Avui aquest ideal cristià està més viu i és més necessari que mai», va afegir Omella.

El cardenal va recordar que «com deia Sant Pau, ja no hi ha més romans ni jueus, ni lliures ni esclaus. Tots som iguals davant el mateix Pare. Aquest és l'autèntic fonament de la fraternitat». «De fet, com ens ha ensenyat la història recent, no es poden viure la llibertat ni la igualtat de tots els éssers humans sense una autèntica fraternitat. Només una autèntica fraternitat, que parteix de reconèixer que tots som germans, justifica que totes les persones siguin iguals i lliures independentment de les seves creences, manera de pensar, lloc de naixement», va justificar.

Omella va apel·lar que totes les persones estiguin «subjectes als mateixos drets, obligacions i llibertats» i va pregar «al Senyor que ens concedeixi el do de viure com germans, com membres d'una mateixa família que camina unida cap al futur».

L'arquebisbe va fer una crida especial als mitjans de comunicació: «A totes les persones que teniu la noble tasca de comunicar. Us necessitem, avui més que mai. Necessitem que difongueu tot allò positiu que succeeix en la nostra societat, tot el que ens edifica i que ens fa millors persones, tot el que ens uneix».