L'expresidenta de Madrid Cristina Cifuentes va assegurar que tot el que va conduir a la seva dimissió fa any i mig «es va planificar en un despatx i es va executar amb precisió matemàtica» i va culpar d'això polítics del PP i «algun empresari que volia rebre uns diners de la Comunitat que no va rebre».

En una entrevista a Telecinco, Cifuentes va defensar que en el seu «linxament» hi va haver una «tempesta perfecta» en confluir diferents interessos de diverses persones que la veien com la causa dels seus problemes i van decidir «treure'm del mig», entre elles empresaris que «no van veure cobertes les seves expectatives econòmiques» i polítics del PP als quals «els va venir molt bé» la seva dimissió en un moment en què alguns al seu partit la veien com la successora de Mariano Rajoy.

«Hi va haver també un component de venjança en persones que volien anar contra mi des que vaig començar a aixecar catifes», va denunciar la que va ser presidenta madrilenya des de 2015 a 2018, que va recordar a més que a l'oposició també li «anava molt bé» desgastar-la.

Per part seva, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, va assenyalar que «respectem les declaracions de la senyora Cifuentes». «I en el marc judicial, com m'han escoltat durant els últims dies, respectem les decisions judicials com un partit d'Estat i un partit seriós que som, al mateix temps que apel·lem a la presumpció d'innocència perquè ens creiem les institucions i aquest Estat de Dret», va afegir.