Ciutadans registrarà aquesta setmana una iniciativa per reformar la Llei d'acció exterior perquè sigui obligatòria l'autorització expressa del Govern abans que un Executiu autonòmic pugui obrir una delegació fora d'Espanya i evitar amb altres mesures que s'utilitzin «per atacar l'Estat».

És una de les qüestions que va debatre's a la reunió de l'Executiva permanent de Cs, que va celebrar-se a la seva seu nacional, va explicar la portaveu taronja, Lorena Roldán, que va carregar contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per convertir les ambaixades catalanes «en xiringuitos».

Amb aquesta proposició de llei, que inclou mecanismes de control i sancions, que no va detallar, el que es persegueix, va explicar la portaveu, és evitar que s'utilitzin diners públics per desacreditar Espanya. «Hem de deixar de veure ja aquests numerets que munta Torra a l'exterior, amb aquesta propaganda groga», va subratllar.

D'altra banda, Cs tornarà a promoure un acte paral·lel de la Diada a Catalunya, que se celebrarà demà, 11 de setembre, per estar al costat de tots aquells catalans que no són separatistes.