Rússia Unida, el partit que dona suport al president rus, Vladímir Putin, va patir diumenge una davallada en les eleccions al Parlament local de Moscou, en què va aconseguir la majoria absoluta dels escons però va perdre més d'un terç de representants en relació amb la anterior cita electoral, segons dades publicades ahir per l'agència de notícies russa RIA Nóvosti.

Les eleccions van ser la cita electoral local amb més seguiment dels últims anys després que les autoritats vetessin moltes candidats opositors, fet que va derivar en les protestes més importants registrades a la capital russa en gairebé una dècada.

Tot i que eren locals, els comicis van estar marcats pel protagonisme del líder opositor Alexei Navalni i els seus aliats, que van convertir la cita amb les urnes en una competició contra Rússia Unida abans de les eleccions parlamentàries que tindran lloc el 2021.

A mitjan juliol hi va haver manifestacions davant la seu de la Comissió Electoral Central per la seva decisió de negar-se a incloure com a candidats molts candidats opositors amb l'argument que no havien aconseguit les signatures necessàries per al procés.

Els candidats exclosos, inclosos els aliats de Navalni, van denunciar l'acció de la Comissió Electoral Central com un estratagema destinat a impedir que aconseguissin els seus escons a l'Assemblea Legislativa local de Moscou.